Stempelen op de Swan Market

Het was prachtig weer, knalhelder weer en niet te warm en niet te koud. Kortom: ideaal voor een dagje naar buiten. Heel Rotterdam deed dat ook, want het waren de WereldHavenDagen! En een leuk deel daarvan deed ook nog even de Swan Market aan in het Museumpark in Rotterdam. Naast de bouwput voor het Depot was een gezellige markt opgetrokken. Lekker eten, muziekje en veel aanbod van ondernemende creatievelingen.

Ik was gevraagd om er workshops te geven en mijn eerste ingeving was: Stempelen! Lekker kleinschalig, en je kan snel iets persoonlijks maken, dat je vaak opnieuw kan gebruiken. De nadruk lag dan ook niet op het stempelen zelf, maar op het maken van de stempels. Snijden uit een stukkie stuf, of netter gezegd, gum.

Voor sommigen een openbaring, voor anderen gesneden koek, maar het blijft een leuk materiaal om mee te werken. Met linomesjes guts je een afbeelding in je gum en uiteindelijk snij je alles weg, tot je overhoudt wat je af wilt drukken.

Nu bleken de meeste volwassenen het hier te druk voor te hebben, die dag. Er stond dan ook wel heel veel op het programma! Maar hier en daar waren ouders bereid om hun kind even creatief aan het werk te zetten en zo is er toch nog mooi werk van de snijtafel. Ik had natuurlijk pleisters bij me , maar die heb ik gelukkig niet hoeven te gebruiken. Op de een of andere manier komen toch de meer bedachtzame kinderen graag iets maken. Beheerst gebruikten ze het gereedschap alsof ze het al jaren deden.

Kortom het was een gezellige middag, ook met wat fijne vrienden, vriendinnen en familieleden die langs wipten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s