Doorstempelen

De Belgen moesten Doppen, als ze bij de Sociale Dienst hun stempel gingen halen en hun uitkering ontvingen. Dat kwam waarschijnlijk van dopen: het in de inkt dopen van de stempel. Leuk weetje. De tijd is voorbij om zo nederig langs te komen voor een ambtelijk stempeltje en stempelen is gewoon weer leuk geworden.

Ik vond stempelen vroeger altijd al zo leuk, dat ik als kind twee opties zag voor later: postbode worden (en dan de hele dag postzegels stempelen) of in de Bibliotheek gaan werken (waar je dan weer stempels in boek mocht zetten). Het laatste is dus gelukt, maar helaas wordt er geen stempel meer gezet… Stempels zijn iets van andere tijden.

Gelukkig kun je dus ook stempelen als hobby. Lekker je eigen miniverhaaltje of plaatje snijden en dan maar stempelen! Een enkel plaatje als illustratie bij een verhaal, of er een patroon mee stempelen. Dat kan ook op stof en aardewerk! En, wat ik nog niet heb geprobeerd, is stempelen in klei.

Er zijn nog veel perspectieven, illustrator Gertie Jaquet gebruikt al jaren stempels in haar werk en heeft voor de Hema nu de hele speelgoedlijn vormgegeven. De olifant, de hond, het circus: allemaal op basis van haar stempels. En nu heeft ze ook een boekje uit, waarin ze uitlegt hoe je die stempels snijdt. Met heel veel voorbeelden, waardoor je zin krijgt om gelijk aan de slag te gaan.

Ondertussen snij ik lekker door, de Action en Hema zullen blij zijn met me, al die gummen die zo goed lopen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s