De Tekentafel is een succes

Ik ben net voor de zomer begonnen met de Tekentafel. Een supereenvoudig concept: er is een tafel en er is (uitstekend) tekenmateriaal. En iedereen mag aanschuiven, gratis en voor niks en zonder inschrijving.

Het blijkt te werken. Er zijn verschillende doelgroepen die aan tafel schuiven. Zo zijn er mensen die de concentratie missen om thuis even te gaan zitten om te tekenen. Ze kunnen het wel, dat is het probleem niet, maar ze komen er niet toe.

En er komen mensen die willen blijven oefenen, ze kunnen niet als de beste tekenen, maar weten nog wel hoe fijn het is om je te verliezen in de concentratie.

Er is nog een groep mensen die van zichzelf zeggen dat ze niet kunnen tekenen en dat ze dat best jammer vinden. Deze mensen kunnen aan de slag met een paar kwaliteit-kleurplaten. Ze gaan hun eigen gang en ook zij vinden de flow voor anderhalf uur.

Ik denk zelf dat de vrijblijvendheid heel fijn is voor de deelnemers. Er wordt niks van ze verwacht. Mensen vinden het best moeilijk om zich vast te leggen voor een bepaalde tijd. Ik heb dat zelf ook. Dus hier komen ze wanneer ze even tijd of zin hebben. Zoals dat vaak gaat met creatieve mensen.

Heb je er ook zin in gekregen? Ik zit elke donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 in het Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.

Binnenkort ga ik ook op stap met de Tekentafel! De Boekenberg in Spijkenisse ga ik als eerste bezoeken.

Heb je interesse in de Tekentafel voor jouw evenement? Ik heb alle materialen in huis en kan zo’n 30 mensen aan het tekenen zetten. Ik heb alleen een tafel(s) nodig.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s