Trouwfoto

Na zeven jaar getrouwd te zijn, heb ik nog steeds niks met de trouwfoto’s gedaan. Ja, ik heb er een filmpje van gemaakt. Maar geen album gemaakt (dat komt vast nog wel!) en zeker geen trouwfoto op het dressoir neergezet. De foto’s zijn leuk genoeg, hoor. Ze zijn door vrienden gemaakt, waardoor ze spontaan en familiair zijn.

Ik ga aan de slag om iets leuks te maken voor ons zelf. Het programma Illustrator gebruik ik al jaren, maar illustraties maken heb ik er niet zo vaak mee gedaan. Dat ga ik nu aanpakken!

IMG_0525
de schets

Ik maak een eerste schets, uit mijn hoofd. Ik heb de foto’s vaak genoeg gezien. Daar maak ik een foto van en die plaats ik in Illustrator. Ik zet deze eerste laag op slot en ga in de volgende laag vormen tekenen. Delen van de tekening trek ik dus over met het vormpennetje. Voor elke nieuwe kleur maak ik een laag die ik een duidelijke naam geef. Zo kan ik heel snel de kleuren en de plaatsing aanpassen.

Mijn eerste plan is om het te gaan zeefdrukken, maar al snel kom ik daarvan terug als ik zie hoeveel kleuren ik dan zou moeten drukken! Het lijkt een heel eenvoudig ontwerp en misschien kan ik het nog vereenvoudigen, maar voor nu is een print ook best goed.

Ik voeg wat details toe, zoals de zeepbellen, die voor het stadhuis voor ons werden geblazen en de sleutels om onze nek (van ons franse huisje, waar we tenslotte na dertig jaar voor gingen trouwen). Het ziet er best leuk uit! Ik ben tevreden: je ziet dat wij het zijn en het is fris en vrolijk en zeker geen doorsnee trouwfoto!

Ik gooi het maar gelijk in de groep: wil iemand ook zo’n illustratie van een belangrijk moment in je leven? Ik wil het voor je maken. Neem contact met me op en dan kijken we of het haalbaar is: mail me!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s